Over homeopathie

 

De behandeling

geneeskrachtig middel

madeliefje/bellis perennis

Als u op consult komt behandel ik niet alleen een lokale klacht maar ik kijk hoe het met u als mens als geheel gesteld is. Op basis van die totaliteit bepaal ik welke middelen u ter genezing nodig heeft.

Individueel
Dit is een individuele benadering die tijd en aandacht vraagt. Een consult duurt daarom ongeveer een uur. Het eerste consult is wat uitgebreider en duurt 1,5 uur.

Na het eerste consult wordt er na 6 weken een vervolgconsult gepland om te kijken hoe de voortgang is en hoe het middel gewerkt heeft.

Geleidelijk herstel
Als de klachten al lange tijd bestaan zal het enige tijd duren voordat de ze helemaal weg blijven. Meestal vindt er een geleidelijk herstel plaats.

Homeopathie

Homeopathie wil niet iets toevoegen wat ontbreekt, maar het geeft het organisme de juiste (homeopatische) impuls om zelf de balans te herstellen.

Basis en ontwikkeling van Homeopathie
De Klassieke homeopathie is ontwikkeld door Samuel Hahnemann (1755-1843), die gedurende zijn hele leven hieraan gewerkt heeft. Homeopathie is een geneeswijze gebaseerd op natuurwetten en heeft daarmee een solide basis.
In al die jaren is het niet nodig gebleken iets te veranderen aan het basisprincipe van de homeopathie. Integendeel. In de praktijk is haar werkzaamheid steeds weer bevestigd. tevens is de homeopathie met inspanningen van vele toegewijde vakmensen verder ontwikkeld.

geneeskrachtig middel

levensboom/thuja

Ziekteklassificatie

Ik werk voornamelijk volgens de methode van de ziekteklassificatie. Dit betekent dat zowel acute als chronische ziekten worden behandeld en tevens de familiaire belasting in één totaalbehandeling. Juist deze totaal behandeling maakt deze methode zo succesvol.

Herstel evenwicht
We kennen allemaal de klachten door spanningen, verlies, ongelukken, menstruatie en overgang enzovoort. Deze aanleidingen kunnen soms erg ingrijpend zijn en ons leven uit balans brengen. De behandeling is allereerst gericht op het herstel van dit evenwicht.

Aangeboren aanleg
Zodra er rust begint te komen verschuift het accent van de behandeling naar het genezen van de diepere oorzaak waardoor we zo van slag zijn geraakt, namelijk onze aangeboren aanleg hiertoe, die in onze constitutie ligt waar ook de familiare aanleg verankerd is. Dit is voor elk mens anders.
Pas als we niet steeds opnieuw klachten krijgen door dagelijkse aanleidingen is er sprake van werkelijke genezing.

Homeopathie is een individuele geneeswijze, ik zoek de middelen die passend zijn voor u als mens met uw specifieke klachten.